Kommunale bestemmelser

Beskæring af beplantning langs offentlige veje og stier 

Træer og buske på private arealer langs veje og stier skal beskæres, så beplantningen ikke er til gene for færdslen. Dette gælder både offentlige kommunale veje og private fællesveje. Udover at være irriterende for forbipasserende kan beplantningen også være til gene for trafiksikkerheden, belysningen, vedligehold af vejanlæg, udsyn til skilte og lign.

Kommunen beskærer planter og træer på kommunale arealer i vinterhalvåret, og hvis beskæringen af trafikale hensyn er nødvendig også på andre tider af året.

Kommunen har således bemyndigelse til at pålægge grundejeren den nødvendige beskæring af træer og buske, hvis bevoksningen er til gene for vejen og dens brugere. Bestemmelserne er fastlagt i bekendtgørelse af ”lov om offentlige veje §103 stk.

Hvis Park & Vej finder steder, hvor beplantningen trænger til beskæring lægges en seddel i postkassen med en tidsfrist på 14 dage til at få bragt forholdene i orden. Hvis ejeren intet foretager sig vil der efterfølgende blive givet et egentligt påbud pr. brev med 1 uges frist til at få bragt forholdene i orden. Hvis ikke grundejeren sørger for beskæring kan Park & vej, uden yderlige varsel, lade beskæringen udføre på ejerens regning.

og ”lov om private fællesveje, §47”.

Udstykningsdeklaration § 14

Hegn skal udføres som levende hegn. Hegnsplantningen må støttes af trådhegn (dyrehegn), der i så fald ikke må have større højde end.1,2O m.

Levende hegn plantes ved den oprindelige grundsælgers foranstaltning efter en samlet beplantningsplan, der vil være at tinglyse på ejendommene.  Beplantningsplanen vil inde holde bestemmelser om, at hækbeplantning mod veje, stier, pladser og offentlige arealer skal forblive uændret, og at retablering kun må ske i overensstemmelse med planen.  Retablering og vedligeholdelse, herunder klipning, påhviler grundejerne efter nærmere angivne retningslinjer for den enkelte stamvej med tilhørende pladser.

Retablering og vedligeholdelse af hegn iøvrigt på

regler og i øvrigt med sognerådet som påtaleberettiget efter

reglerne i §

4

a

,

stk. 7.

hviler ligeledes grundejerne efter hegnslovens almindelige

Seneste kommentarer

19.10 | 07:56

Tilmelding til generalforsamling
Tirsdag d 8-11-2022
1 Pers
Havrevænget 316

23.06 | 06:11

kære bestyrelse
vi ønsker hermed at modtage evt nyhedsbreve fra foreningen på forhånd tak bygvænget 811

04.06 | 04:48

Internet: Vi i 204 er også meget interesserede i fibernet.

Kommer til det 200 nummer området snart?

29.03 | 09:16

Internet: Er det muligt at få en fiber / højhastighed
forbindelse til Bygvænget 212 ??

Del siden